Duvar Temizliği: Duvar Nasıl Silinir?

Evinizin en dikkat çeken yüzeyleri olan duvarları silmek çok kolay! Duvar silmek ve temizlemek için ihtiyacınız olan tüm püf noktalarını keşfedin.

Güncellenmiş 18 Ağustos 2021

·

Yazar

Okuma Süresi 5 dakika

Kampanyalardan ilk sen haberdar olmak istiyorsan!

Washing dishes Vacuum cleaner Vacuum cleaner
Üye Ol
Laundry Duster Dispenser
Çerçeveli fotoğrafların asıldığı duvarı renkli bir toz alıcı ile temizleyen bir çocuk. Ev İçi

Evde genel bir temizlik yaparken duvar temizliği çoğunlukla akla gelmez. Uzun zamandır silmediğimiz duvarların ne kadar kirlendiğini temizledikten sonra ancak fark edebiliriz. Sadece hijyen değil, evde ferahlık hissi için de önemli olan duvar temizliği nasıl yapılır? Duvar neyle silinir? Duvar kağıdı nasıl temizlenir? Duvar lekesi nasıl çıkar? Aradığınız tüm cevapları sizin için derledik.

Duvar Nasıl Silinir?

  • Duvar silmek her zaman kolay olmayabilir. İşinizi kolaylaştırmak açısından en azından yılda bir iki kez düzenli olarak duvarları silebilirsiniz.

  • Çocuklar duvarları resimleriyle süslemeye bayılır. Evde küçük çocuk varsa, duvarlara çizdikleri resimlere hemen müdahale ederseniz genel temizlik daha kolay olacaktır.

  • Her duvarın yapısı ve üzerindeki boyanın türü farklıdır. Bu durumda uygulamanız gereken temizlik yöntemi de değişiklik gösterecektir. Eğer duvarları yapısına uygun şekilde silmezseniz, duvarlarınızın daha kirli görünmesine sebep olabilirsiniz.

  • Duvar temizliği için uygulayacağınız temizlik ürününü önce duvarın küçük bir bölümünde, dolap arkalarında deneyebilirsiniz. Herhangi bir leke oluşacak olursa bunu bütün duvara yaymamış olursunuz.

  • Duvar temizliği için öncelikle elektrik süpürgesinin fırçalı ucuyla, duvarların köşelerinde biriken tozları, örümcek ağlarını süpürün.

  • Duvar temizleme işlemini kolaylaştıracak yardımcı aletleri edinin. Uzun saplı bir temizleme bezi, sünger ve fırça lekeler yeterli olacaktır.

  • Duvarlarda rutubet ve küf gibi sorunlar varsa özel yöntemlerle daha sık temizlemeniz gerektiğini unutmayın.

Yağlı Boya Duvar Nasıl Silinir?

Duvar nasıl temizlenir merak ediyorsanız ve yağlı boya duvarlara sahipseniz şanslısınız. Çünkü yağlı boya duvarlar hem kirlere karşı daha dayanıklıdır hem de temizlemek çok kolaydır.

  • Duvar silmeye başlamadan önce bir sünger ya da bez yardımıyla duvarı nemlendirirseniz daha iyi olur.

  • Duvar hangi deterjanla silinir diyorsanız, Cif Ultra Hijyen ürünlerinden sizin için uygun olanı seçerek su doldurduğunuz kovaya uygun ölçüde ekleyin. Ardından uzun saplı bir temizleme bezi yardımıyla duvarlarınızı silmeye başlayın.

  • Duvarın yüzeyi fazla nemli görünüyorsa yumuşak bir bez yardımıyla fazla suyu alabilirsiniz. Aksi takdirde sadece camları açıp havalandırmak yeterli olacaktır.

Plastik Boya – Su Bazlı Boya Duvar Temizliği

Plastik boya ve su bazlı boya temizlenmesi en kolay boya türlerindendir. Uzun yıllar, temizleyerek rahatlıkla kullandığınız bu boya türleri için yağlı boya duvar temizleme için uygulanan yöntemin aynısını uygulayabilirsiniz. Hazırladığınız temizleme sıvısını kullanarak duvarları temizleyebilirsiniz. Ayrıca duvarları istediğiniz kadar ıslatmakta özgürsünüz.  

Alçı Duvar Nasıl Temizlenir?

Alçı duvar nasıl silinir, ne sıklıkla silinmelidir diyorsanız, alçı duvarlar boyalı duvarlara göre daha hızlı toz ve leke tutabileceği için temizliğinin daha sık yapılması gerekebilir. Aynı zamanda alçı duvarlar pürüzsüz olmadığı için duvar temizliği biraz zaman alabilir. Temizliğe ılık su ve yumuşak bir süngerle başlayın. Eğer duvar yüzeyi kirliyse temizleme suyuna çok az miktarda deterjan ekleyebilirsiniz. Ardından kurumaya bırakın.

Beyaz tuğla duvara asılı modern avizeler, yanında ahşap sandalye ve üzerinde kitaplar ve battaniye bulunan minimalist bir oda.

Duvar Kağıdı Nasıl Temizlenir?

Duvar kağıtları sunduğu farklı seçeneklerle evlerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Ancak duvar kağıdı temizliği daha zor olabilir çünkü bazı kağıtlar silinmeye uygun olmamaktadır. Silinebilir olanları, üzerinde lekeler oluşmasını engelleyebilmek adına daha sık temizlenmelidir. Elektrik süpürgesinin fırçalı ucuyla düzenli aralıklarla yapacağınız temizlik, duvarların üzerinde oluşabilecek lekeleri engellemenize yardımcı olur.

Boyalı duvarlara nazaran daha sık, 4-5 ayda bir, ıslak ve yumuşak bir bez yardımıyla silebilirsiniz. Temizleme suyunun içerisine biraz bulaşık deterjanı ekleyebilirsiniz; ancak kağıdın üzerindeki renk ve desenleri bozmadığınıza emin olmalısınız. Duvar kağıdınız beyazsa bir kaşık karbonat eklemek de temizliğe yardımcı olabilir.

Daha Az Duvar Temizliği İçin Daha Az Kirletmek

Duvar temizleme ve evin yeniden boyanması oldukça zahmetli işlemler olduğu için herkes duvarların mümkün olduğunca geç kirlenmesini ister. Bunun için:

  • Ev, odalar sık sık havalandırılmalı ve içerde nem oluşumu engellenmelidir.

  • Duvarda oluşan yağ lekesi boya lekesi vb. lekeler, uygun temizleme ürünü ile kurumadan ya da uzun süre bekletmeden temizlenirse duvar temizliği daha kolay olacaktır.

  • Evdeki eşyalar duvara yaslanmamalıdır.

  • Duvar temizliğini takiben nişastalı su ile duvarları silerek temiz kalmasını sağlayabilirsiniz.

  • Duvarlarınızın temiz olduğunu düşünüyor ancak bazı parmak izleri görüyorsanız, patates dilimleri ile bu izleri yok etmeyi deneyebilirsiniz.

#CleanTok'a hoş geldiniz!

Tiktok'ta temizliğin adresi. TemizSözlük tarafından getirildi.

Keşfet
TemizSözlük
Sarı eldivenli bir kişinin ocak temizliği yaptığı bir video gösteren akıllı telefon ekranı.

Sıkça Sorulan Sorular

  • Duvar Kağıdındaki Lekeler Nasıl Çıkar?

    Ilık suya arap sabunu veya bulaşık deterjanı katarak lekeye uygulayabilirsiniz. Ayrıca yine suya karbonat ilave ederek lekeye müdahale etmek de mümkün. Az miktarda suya karbonat katarak kıvamlı bir halde lekeye uygulayabilir ve ardından 10-15 dakika bekletip sonra ıslak bir bezle silerek yağ lekesinden kurtulabilirsiniz.
  • Duvar Kağıdı Nasıl Sökülür?

    Duvar kağıtları tek tabakadan veya iki tabakadan oluşur. İki tabakadan oluşanlarda üst tabaka kolayca sıyrılırken alt tabakayı sökme işlemi biraz daha zordur. Bu yüzden önemli olan duvar kağıdını yumuşatmaktır. Temelde tüm yöntemler duvar kağıdını yumuşatmaya ve yumuşayan kağıdı spatula ile kazımaya dayanır. Duvar kağıdını yumuşatmak için birkaç yöntem mevcut; sulandırılmış duvar kağıdı sökücü veya deterjan ve tutkal katılmış su olabilir.
  • Duvar Boyasıyla Tavan Boyanır mı?

    Duvar boyası daha ince bir boyadır ve tavan boyaları tavanda kullanılmak üzere tasarlanmıştır, daha yoğundur. Ayrıca tavan boyasına en yakın boya plastik boyadır ve tavan boyamak için sıklıkla tercih edilir.
  • Aydınlık Bir Odanın Sırrı Nedir?

    Evi veya odayı tek bir noktadan aydınlatmak yerine farklı köşelere ve detaylara aydınlatma ürünleri yerleştirin. Odayı fazla miktarda, hacimli mobilyalarla doldurmamaya özen gösterin ve hem dekorasyonda hem de duvarlarda mümkün olduğu kadar az renk kullanın.

Bu makale yardımcı oldu mu?

Anket

Covid – 19 pandemi dönemindeki hayat tarzınız ,kıyafetlerinizden çıkarmaya çalıştığınız leke türlerini etkiledi mi ?

0 Oy Kullanıldı